9 Haziran 2012 Cumartesi

MHP'Lİ İzgioğlu; ek vatan tek bayrak diyen herkes adayımız olabilir


Geçtiğimiz haftalarda “CHP Büyükşehir’i AK Parti’ye kendi elleriyle teslim etti..” başlığıyla kaleme aldığım yazı MHPlileri oldukça kırmış.. Sıkça “Adana’da başka parti yok mu.?” serzenişiyle karşılaştım.. Haklılar olabilirler.. Milliyetçi Hareket Partisi Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu ile sohbetimiz bu minvalde başladı.. “Adanalı sizin gibi saygın ve güçlü bir kalemin ne demek istediğini anlamıştır, yormayın kafanızı” dedi..
İzgioğlu, en büyük idealinin sağ seçmeni MHP çatısı altında toplayarak, birlik ve beraberlik ruhunu oluşturmak olduğunu söyledi.. Türkiye’de seçmenlerin yüzde 65’inin sağ tandanslı olduğuna dikkati çekerek, Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu oyların tamamını alabilecek potansiyele sahip olduğunu öne sürdü.. Ancak şartı var; yelpazenin geniş tutulması..
Yelpaze derken..
Mustafa İzgioğlu’nun kapsam tarifi bana oldukça anlamlı geldi .. Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi, DSP, hatta AK Parti ve hatta CHP.. Bu vatan bu bayrak bizim diyen herkesin MHP’ye oy verebilecek durumda olduğunu; hatta bu isimlerin yerel seçimde MHP’den belediye başkan ve meclis üyesi adayı dahi gösterilebileceğine işaret etti.. "Bu konuda görüşmelerimiz var. Bu vatanı düşünen, bu ülke bizim diyen herkes bizim yol arkadaşımızdır.. dedi..
Çok ilginç ve önemli bir açılım.. MHP İl Başkanı İzgioğlu’nun gerekçelerini de öğrenelim..
Türkiye’nin yaşamakta olduğu sürecin önemini ve kritikliğini hatırlatıp, “Adeta son virajdan geçiyoruz.. Ya Türkiye üniter yapısını koruyacak ya da bölünüp eyaletlere ayrılacak.. Bu nedenle ülkenin direnci artmalı vatan ve bayrak diyenler safını belirlemelidir.. Biz de MHP olarak Adana’da birlik ve beraberliği sağlayacak isimleri bu kitlenin önüne seçenek olarak sunabilmeliyiz..” değerlendirmesinde bulundu..
Ayrımcılık politikalarına da değinen Mustafa İzgioğlu Kürt kökenli vatandaşlar ile PKK terör örgütünü bir tutmayacaklarını anlattı.. Ardından ekledi..
-         Aynı annenin iki evladı bile zaman zaman tartışabilir, fikir ayrılığına düşebilir. Bu ülke hepimizindir; bazıları uçakla kaçabilir ama biz ve evlatlarımız bu ülkede hep birlikte yaşamaya devam edeceğiz.."
MHP’de son durum bu.. Yerel seçimlerin 6 ay erkene alınması ihtimaline karşı hazırlıklar devam ediyor.. Partililer Mustafa İzgioğlu nezaretinde harıl harıl çalışıyor.. Sokaklara inen MHP semeresini sandıkta görebilmenin heyecanını yaşıyor..
Hayırlısı..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder