19 Haziran 2012 Salı

CHP; Bu film burada biter mi?

Gençlik ve kadın kotasına uyulmadığı, divana seçilen Menderes Şeflek’in yönetime alınmasının yasal olmadığı gerekçeleriyle iptal edilen CHP Adana İl kongresi, Yüksek Seçim Kurulu tarafından onaylanarak kesinleşti.. İl Başkanı Orhan Sümer mazbatasını en geç önümüzdeki iki gün içerisinde alıp (Çarşamba-Perşembe) görev bölümü yapmayı planlıyor..
Öncelikle merak ettiğiniz bir noktaya hemen açıklık getireyim..
Kamuoyunda ve partide beğeni görmeyen kurultay delegeleri 17 Temmuz’daki büyük kongrede oy kullanabilecek.. YSK’nın İlçe Seçim Kurulu’nun kararına uyması halinde Adana CHP böyle bir problemi yaşayacaktı.. Yani Adana’nın temsil edilememesi gibi bir risk şimdilik kaydıyla ortadan kalkmış oldu..
Ancaak..
Yine de tartışmalar, partide Ankara-Adana kaynaklı haber ve dedikodular bitmek tükenmek bilmiyor.. Bunlar arasında en çok konuşulanı CHP Genel Merkezi’nin çiçeği burnunda İl Başkanı Orhan Sümer, Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş ve Çukurova İlçe Başkanı Mustafa Çelebi’ye genel merkezce “İstifa edin..” çağrısının yapılmış olduğu iddiası..
Kuşkusuz, o iddiayı muhataplarına sormak gerek..
Orhan Sümer’i arayıp sordum, şu yanıtı verdi..
-         Tamamen iddia ve dedikodu boyutunda.. Kimseden bize böyle bir telkin gelmedi.. Partide bunları konuşanların sayısı 50 kişiyi bulmaz.. Ama biz yolumuza devam ediyoruz.. Başkanlığımda oluşan yeni yönetim siyasetteki değişim ihtiyacının eseridir.. Partimizdeki kan değişikliğinin semeresini önümüzdeki yerel seçimde alacağız..”
Peki CHP Adana il yönetimi ve kurultay delegelikleri nasıl bir ortamda, hangi kıstaslar göz önünde bulundurularak, kimler tarafından yazıldı.?
-         Ali Bey, her kongrenin bir kazananı da kaybedeni de illa ki olacaktır.. Ama sonuçta partimizin kazançlı çıkması önemli.. Şimdi düşünün, Çukurova İlçe Başkanı Mustafa Çelebi arkadaşımın karşısına belediye başkanı, milletvekilleri dikilmiş.. Onlara rağmen kongreyi söküp almış.. Son iki güne kadar Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş’u kimlerin görevden aldırmak istediğini biliyoruz.. Bu şartlar altında omuz omuza gittiğimiz kongrede tabii ki listeleri hep birlikte yapacağız..Onların görüşünü almamak olur mu.? Kendi irademi ortaya koymamak olur mu.? Listeler ortak eserimizdir..”
Buyurun buradan yakın.. Zihni Aldırmaz’ın meşhur Ortak Akıl’ı CHP’de de yerini bulmuş anlaşılan..
Espri bir yana..
CHP Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş’la da söylentiler hakkında konuştum, “Doğrudur.. Bizim de kulağımıza bu tür şeyler geliyor.. Ama inanın hiç birinin aslı astarı yok” dedi..
Sular durulmuyor ki..
Buna karşın Kılıçdaroğlu’nun süreçten hoşnut olmadığının altını kalınca çizen bazı partililer, ısrarla “Bu film burada bitmez..” değerlendirmesinde bulunuyor.. Hatta şimdilik istifa telkini yoluyla denenen yöntemin kurultay sonrası görevden almaya kadar gideceğini savunuyorlar..
CHP klasiği..
Senaryosu bol, ama hiçbir filmi de kavgasız ve mutlu sonla bitmemiş.. İnşallah kendileri huzura kavuştuktan sonra ülkeyi de huzura boğarlar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder