25 Eylül 2012 Salı

Adaylık yolunda kurtlarla dans ve Hüseyin Sözlü..



Milliyetçi Hareket Partisi’nde iç siyaset Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı noktasında hareketlenmeye hatta taktik savaşlarına dönüşmeye başladı..
MHP geçen haftayı en şanslı isimlerden biri gözüyle bakılan Hüseyin Sözlü’nün çiftlik vakasıyla geçirmişti.. Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Mehmet Şandır da, Adana’ya gelerek hem partisine hem de Ceyhan Belediye Başkanı Sözlü’ye destek verip parti olarak yanında durduklarını gösterme çabası sergilemişti..
Mehmet Şandır Adana’da başka bilgiler de edindi..
Ayrıntısına fazlasıyla dalıp ‘siyaset spekülatörlüğü’ yapmak istemiyorum.. Ama şu bilinmelidir ki, bu bilgiler bağlamında Aytaç Durak örneğinde olduğu gibi, MHP’nin kanatları Sözlü’ye alabildiğine geniş açılmadı.. Kişisel bir sorun olarak algılanarak durumu kurtarmak adına küçük bir siyasi gösteri yapıldığı izlenimini edindik..
Meselenin adaylık boyutuna dönelim..
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır’a da sunulduğunu bildiğim bir anket MHP camiasında konuşulup tartışılıyor.. Ülkücülere “Kimi Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak görmek istersiniz?” şeklinde bir soru sorulup ankette üç isim yarıştırıldı..
Hüseyin Sözlü, Seyfettin Yılmaz ve Zihni Aldırmaz..
Birinci Hüseyin Sözlü çıktı.!
Sözlü’yü 12 puan farkla MHP Adana milletvekili Seyfettin Yılmaz takip ediyor.. Üçüncü sırada Zihni Aldırmaz var.. MHP’den istifa etmiş olsa da hala partili olarak kabul edilen Aytaç Durak bu ankete dahil edilmedi..
Bazı sorularım olacak..
MHP Büyükşehir aday adaylarının güç konuşlanması hangi noktada.? Kim kimin ekibi, kim iki-üç taraflı çalışıyor, kim son noktada hangi ismin yanında yer alır.? Anket ne derece belirleyici  olur.? Genel Başkanlık yarışının sonucu adayın kim olacağını etkiler mi.?
Bunların yanıtını bulabildiğimiz oranda sonuca ulaşabiliriz..
Ancak Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı anketi ve tartışmalarının, gerek Milliyetçi Hareket Partisi Adana teşkilatında gerek ülkücü camiada açık-kapalı hesaplaşmaların odak noktasını oluşturduğu kesin.. MHP anketi parti içi mücadele ve bazı operasyonel girişimleri de tetikledi.. Adı geçen isimlerin siyasi rekabet içerisine girmeleri doğal.. Önemli olan mücadele sınavlarından nasıl çıkacakları..
Örnek mi.?
Ceyhan Belediye Başkanı, anketin birincisi Hüseyin Sözlü yarın (26 Eylül 2012 Çarşamba) Akdeniz TV’de Ana Haber Bülteni’nin konuğu olacak.. MHP camiası dört gözle bu programı bekliyor.. Sözlü’ye hangi sorular yöneltilecek ve bu soruları cevaplandırmada ne derece başarılı olacak, hep birlikte göreceğiz.. Başarırsa ciddi bir sınavı geçer ama tersi olursa adaylık yarışında ilk yarayı alır..
Kurtlarla dans zorludur.. Avdan eli boş dönen kurt sürüsü, zafiyet gösterip ilk düşen hemcinsini yer.. Sözlü alfa (lider) kurt mu olacak, yoksa sürüye yem mi olacak merak ediyorum....
Bundan kim kazançlı çıkar, o da başka bir soru..
İlk kez, bana “Ömer Çelik aday olmasa da Başkanlığa talibim..” açıklamasını yapan Seyfettin Yılmaz mı, yoksa Ahmet Hakan fotoğraflarına sığınarak siyaset üretmeye çalışan Zihni Aldırmaz mı.?
Parti içi mücadeleye yönelik olduğunu düşündüğüm bu tür atraksiyonları MHP’de bundan sonra da sıkça göreceğiz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder