26 Eylül 2012 Çarşamba

Sorunlarımız çetin, Soner de Çetin.!



Adana yerel yönetimlerde maalesef çalkantılı dönem geçiriyor.. 27 Mart 2009 seçimlerinden bir yıl sonra yaşanmaya başlanan ve bir türlü bitmek bilmeyen Büyükşehir Belediye Başkanlığı tartışmaları sorunlarımızın önüne geçti.. Kent adeta tıkandı.. Tali plana itilen, çağdaş ortak yaşamı şiddetli bir şekilde tehdit eden sıkıntılar çözüm için önümüzdeki yerel seçimleri bekliyor..
Peki, Adana kördüğümünü kim çözebilir.?
Koltuk taliplisinden bulmasına bolca buluruz da, hem geriye dönük hizmet açığını kapatıp hem de geleceği planlamak suretiyle Adana’yı yaşanabilir bir kente dönüştürecek kişiyi nasıl bulacağız.?
Kaşarlanmış, her makama talip seçim gediklisi adaylarla Adana bir yere varamaz.. Onlar hizmet yerine koltuk düşkünüdür.. Gözlerini hırs bürümüştür, Adanalılar’ın beklentilerine değil kendi beklentilerine karşılık bulmak üzere piyasaya çıkarlar..
Bu yüzden Adana acilen kan değişimini yaşamak durumunda.. Yeni, tertemiz, dinamik, ufuk ve vizyon isimlere ihtiyacımız var..
Ve de cesaretlisine..
“Adana’nın sorunlarını biliyorum ve çözüm yollarına da vakıfım.. Bu göreve talibim..” diyerek erkenden yola çıkıp; hizmet sevdası uğruna her türlü siyasi riski göze alacak kadar yürekli ve kararlısına..
*          *         *
Böyle biri..
Avukat Soner Çetin..
Seçimin s’sinin dahi konuşulmadığı bir dönemde ekibini, seçim bürosunu oluşturup vira bismillah dedi..
Çetin’in hiç de yabancısı değiliz..
Son derece saygın bir isim olan ağabeyi Kazım Çetin’le uzun yıllara dayanan bir dostluğumuz söz konusu.. Soner Çetin’le o günlerden tanışmışlığımız vardır.. Kişilikli, yol arkadaşlarını asla satmayan, hak bildiği yoldan ayrılmayan düzgün biri..
Sıkı CHP’li.. Tabii ki önce Adana çocuğu..
Kendisi 2009 yerel seçimlerinde CHP’nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı idi.. Açıklandıktan bir hafta sonra adaylıktan çekildi.. Bu hatalı karar CHP’ye Adana’da pahalıya mal oldu.. Zaten kaleleri olan Çukurova dışında hiç bir yeri kazanamazken, Büyükşehir ve Seyhan da CHP’nin avuçlarının içinden kayıp gitti..
Soner Çetin, yeniden aday adaylığında hem partisinden, hem de partili partisiz tüm Adanalılar’dan ilgi ve destek gördü..
Şehir “evladını” sahiplendi, Çetin’e umut besliyor..
*         *         *
CHP’den ilk Adana Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olarak kamuoyunun önüne çıkma cesaretini gösteren Soner Çetin, hedefini Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak ortaya koyarken planlı programlı bir çalışma eşliğinde yürüyor..
Belediyecilikteki ana ilkeleri..
Eşitlikçi ve adaletli olmak, bilgilendiricilik, açıklık ve şeffaflık, demokratlık ve katılımcılık..
Kısaca, Adana halkla birlikte ve şeffaf bir şekilde yönetilecek.. Büyükşehir’in kamuoyundan saklısı gizlisi olmayacak, belediye koridorlarında ihale pazarlıkları değil hizmet akışı konuşulacak.. Halkın Büyükşehir Belediyesi’ne güveni esas alınacak..
Elbette Soner Çetin’in Adana’ya dair mega projeleri de var.. İpucu istediğimde, “İzin verin onlar da bana kalsın.. Adaylığımız kısmet olursa Adanalı’yla paylaşacağız..” dedi..
Soner Çetin’i mutlaka takip edin derim..!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder