27 Eylül 2012 Perşembe

Çiftlik skandalından mağdur başkan adayı çıkmaz!



Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, babasına ait (aslında kendisine ait olduğunu canlı yayında öğrendik) çiftliğin yıkılma meselesini siyasi polemik haline getirerek mağdur rolünü kapmaya kalkıştı.. Böyle bir skandaldan mağdur başkan adayı çıkmaz.. Hele kahraman hiç çıkmaz..
Çıksa çıksa adaylık yolunda kırık not çıkar.!
Kendisini Aytaç Durak’la özdeşleştirip AK Parti mağduru gibi göstermeye çalışması da doğru değildi.. Durak’a hakikaten büyük haksızlık etti.. Tamamen kişisel bir olayı siyasileştirerek prim yapmaya çalıştı..
Sözlü Başkan, “Yolu açık siyasetçisin, aman dikkat et..” şeklindeki uyarılarımı yanlış anlamış olacak ki telefon görüşmelerimiz sert frekanslarda geçti.. Akdeniz Televizyonu’nda çıktığı canlı yayında da isim vermeden “Tetikçi” ve “Saygısız” gibi kelimeler kullandı..
Beni kastediyorsa, lütfen daha birkaç ay önce lehine yazdığım yazıları hatırlasın.. O zaman da kendisinin tetikçiliğini mi yaptım; yaptıysam neyin karşılığında.?
Gerekçe olarak gösterdiği hastane konusu daha üç aylık mevzu.. Ama tahliye tebligatı 20 ay önce yapılmış.. Buna uymadığında işgalci pozisyonuna düşmüş olmuyor mu.? Bunu yazınca saygısızlık mı etmiş oluyorum.?
Akdeniz TV’deki yayın daha kafadan polemikle başladı.!
Hüseyin Sözlü, canlı yayın öncesi Evsen Medya Grup sahibi Yüksel Evsen’in Adana Valiliği’ne çağrılarak medyanın baskı altına tutulmaya çalışıldığını iddia etti.. Halbuki Yüksel Evsen’in bana açıkladığı üzere bu çok önceden alınmış bir randevu idi.. Evsen, Ceyhan Belediyesi Protokol Müdürü’ne “Kusura bakmayın Vali Beyle randevum var.. Kendisini karşılayamayacağım..” demiş.. Ne var bunda.?
Valinin beni de baskı altına aldığı için kendisini eleştirdiğimi ima ettiyse o da fiyaskodur.. Sayın Hüseyin Sözlü bilsin ki hiçbir baskıya boyun eğmem.. Dizlerimin üzerinde yaşamaktansa, ayaklarımın üzerinde ölmeyi tercih ederim.. Saygısızlığı kabul etmem, tetikçi de olmam, hiçbir baskıya da boyun eğmem.!
Hüseyin Sözlü, Akdeniz TV’de yıkılan çiftliğin aslında kendisine ait olduğunu söylemek durumunda kaldı.. Halbuki kamuoyu çiftliği babasının biliyordu, açıklamak için neden bir hafta bekledi.?
Yıkım kararının eski Valimiz İlhan Atış zamanında alınmış olmasına cevap veremedi, MHP’li meclis üyeleri Mehmet Karakuş ve Faruk Kuş’un da yıkım kararının altında imzalarının olmalarını da izah edemedi.. Komplo teorisi söylemleri tutmadı..
Uzun lafın kısası..
Sözlü, bir siyasetçi olarak dikkatli davranıp hazine arazisi üzerine bina kondurup devletin tahliye kararına da uymadığı için maalesef öngörüm gerçekleşiyor.. Akdeniz TV’de ekranı boş bulup (Yüksel Evsen ve Emine Gürcan kusuruma bakmasın)  dakikalarca susturulmadan konuşsa da; şu anda Adana kamuoyunda ve partisinde tartışılan isim kendisidir..
*           *           *

Yukarıdaki satırlarda kurulamayan bir diyalogsuzluğu vurgularken, şimdi de bunun aslında nasıl olması gerektiğinin örneğini ele alacağız..
CHP Adana milletvekili Ali Demirçalı, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’un makamını arayıp randevu talep etti.. Vali Coş’un o gün yoğun programı vardı.. Anavarza’da arkeolojik kazıların temel atma töreni ile de çakışmasına rağmen gitmedi, Ali Demirçalı’yı kabul etti..
CHP milletvekili Valilik’te protokol üstü bir törenle karşılandı.. Nitekim, bir yemekte memnuniyetini bana anlatırken “Vali Bey makamında beni mükemmel ağırladı.. Seviyeli ve çözüme yaklaştırıcı bir sohbette bulunduk.. Adana adına çok sevindim..” dedi..
Demirçalı, Vali Coş’la Menderes’teki kaçak yapılaşmayı konuştuktan sonra yıkım kararının uygulanmasında tarafsız davranılacağına inancının tam olduğunu da vurguladı..
Bu arada Demirçalı verdiği soru önergesinin cevabını da o anda Valilik’te aldı.. Kendisine sunulan rakamlara göre üç gün hastalığına yakalanan hayvanlarda ölüm oranı yüzde 2-3 arasında değişiyor.. Kozan’da 26 köyde 79 hayvan üç gün hastalığından öldü.. Hastalığın aşısı olmayıp semptomatik olarak tedavi uygulanıyor.. Yetiştiricilere yönelik eğitim çalışmaları verilip ilaç dağıtımı yapıldı…
Vali aynı Vali..
Demirçalı ve Sözlü de iki seçilmiş..
Vali Coş’tan biri memnun ama diğeri değil.. Neden, çünkü birinin sorunu toplumsal, diğerininki bireysel..
Bir karar da siz verin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder