21 Eylül 2012 Cuma

Yılmaz, Çağlayan ve Boyner Adana'ya geliyor



Kaos ve kavganın hakimiyetindeki siyasetin tam tersine, Adana’daki iş dünyasını temsil eden sivil toplum kuruluşları örnek bir birliktelik sergiliyor.. .. DASİFED’iyle. ADSİAD’ıyla, ÇUGİAD’ıyla, MÜSİAD’ıyla, AGİAD’ıyla, TÜMSİAD’ıyla, İŞKAD’ıyla; kısaca tamamı olağanüstü bir uyum içerisinde..
Güzel işler de yapıyorlar..
Hatırlarsanız bir süre önce Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Odası ve Adana Ticaret Borsası hakkında da aynı şeyleri yazmıştım.. Geçmişte kavga zemini haline dönüştürülen bu yapılanmalar, artık işbirliğine ve “Önce Adana” sloganına bağımlı olarak hizmet veriyor..
Bu bağlamda Sadi Sürenkök, Ali Gizer ve Muammer Çalışkan’a tekrar teşekkürler..
*         *        *
Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) bugünlerde her zamankinden daha hummalı bir faaliyet içerisinde..
Nedeni;
ULUSLARASI BÖLGESEL KALKINMA DİNAMİKLERİ SEMPOZYUMU..
Önce Ekim ayı ortasında düzenlenmesine karar verilen sempozyum, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın yoğun programına uymaması nedeniyle 2 Kasım’a alındı.. Bununla birlikte iki gün sürecek sempozyumun kesin tarihi önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacak..
Sempozyumun önemli katılımcıları olacak..
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışından kariyerli akademik isimler.. Tamamı netleşti, ancak bazı sürpriz isimler de bu listeye dahil edilebilir..
Sempozyum kapsamındaki oturumların konu başlıkları tamamen bölgemize özgü..
Sanayici-Üniversite işbirliğinin bölgesel kalkınmadaki öneminden, tarımda bölgesel kalkınmaya kadar bir çok oturum gerçekleştirilecek.. Sempozyumda ayrıca bölgesel kalkınma konulu yarışmada dereceye giren projelerin sahiplerine ödülleri verilecek..
Hükümet yetkilileriyle TÜSİAD’ın aynı ortamda bulunacak olması gazete manşetlerinde, televizyon haberlerinde muhtemelen Adana’yı ön plana çıkartacak.. Kasım ayının ilk haftasında, kent olarak ülke gündemine damga vurmaya hazırız dersek abartmış olmam.. Tabii ki, son dakika gelişmeleri yaşanmazsa..
*         *         *
Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez’le sempozyumu konuşurken, onun kafası “ADANA’YI SEVİYORUM”a takılı kalmış, besbelli..
Altın Koza programına da dahil edilen bu etkinliği bir sosyal sorumluluk projesi olarak nitelendiren Sönmez, anlatıyor..
- Sevebileceğimiz başka Adana yok ki.. Vizyon sahibi isimlerin üretildiği, marka değerlerin yaratıldığı bir Adana için önce bu kenti sevmek, sevdirmek gerekiyor.. Geleceğimiz adına Adanalılık ruhunu hakim kılmamız şart.. Bu yüzden sempozyumlardan, panellerden bin kat daha etkili ve önemli, Adana’yı sevip sevdirebilmek..
Sonuna kadar haklı.!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder