13 Eylül 2012 Perşembe

Ümit Özgümüş, Aytaç Durak, Zihni Aldırmaz..


CHP camiasında bugünlerde sıkça işittiğim bir ‘atasözü’ var ki, paylaşmak isterim.. Gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine hiçbir CHP’li ağzından düşürmüyor..
- ÜMİT ÖZGÜMÜŞ İLE DOST OLUNMAZ.. ÖZGÜMÜŞ’ÜN YA DÜŞMANI OLURSUN, YA DA KÖLESİ..
Denenmişlikle sabit olsa gerek.!
*          *          *
Bugünlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nde muhalefet çalışmaları kadınlar üzerinden yürütülüyor.. Bunun arkasında da CHP Adana milletvekili Ümit Özgümüş’ün olduğu biliniyor.. Kadın kollarındaki yapılanmaya (Adana örgütünde başka da gücü yok) hakim olan Özgümüş, bu stratejiyi neden hayata geçirdi.?
Ümit Bey’in hedefi var..
Büyükşehir.. Oraya ulaşmak için çizdiği yol haritasında yürüyor..
ETAP 1- Ankara’daki abisi Umut Oran’ı sıkı takip edip treni kaçırmamak.. ETAP 2- Öncelikle Orhan Sümer yönetimine görevden el çektirip, eğer elinden gelirse kendine kölelik edecek bir il yönetimi oluşturmak.. ETAP 3- Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olabilmek için saha temizliği yapıp, güçlü isimleri devre dışı bırakmak..
CHP Parti Meclisi’ne girip Adana’nın tek hakimi olabilme rüyasını (yataktan düştü, uyandı) saymıyorum.!
*          *          *
Peki Özgümüş hangi etapta.?
Bana göre sapla saman birbirine karışmış durumda.. Ankara’daki abisinin konumu yeterli değil ki Ümit Özgümüş’e omuz verip aday yapabilsin.. Ankara’dan icazet alamadıkça Adana’da partili-partisiz, güçlü-güçsüz tüm Büyükşehir aday adaylarını diskalifiye etse neye yarar.?
Özgümüş Ankara’nın kafasındaki aday kesinlikle değil;
Bu nedenle tıkanmışlığı daha ilk etapta başlıyor..
*          *          *
Hadi vazgeçtim.. Adana Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı tüyosunu aldığını varsayalım.. İkinci etabı da tamamlamayı başardı ve Orhan Sümer’in yerine köle bir başkan, köle bir yönetim getirdi..
Sıra son etapta..
Ortada, anketlerden çıkan Aytaç Durak gibi güçlü bir isim var.. Açığa alınmış olsa da bir realite.. İşte bu yüzden Ümit Özgümüş medya aracılığıyla Durak’ı sahadan tamamen silmek istiyor..
O da biliyor ki..
Aytaç Bey’in göreve dönmesi sadece bir imzaya bakıyor..
‘Durak göreve iade edilecek’ söylentisinin ayyuka çıktığı günlerde panikleyip, piyasaya iki doz ‘ümitsilin’ daha enjekte ediverdi.. Hem Aldırmaz’ı CHP’den uzak tutmak isteyen Ümit Özgümüş hem de Adana’daki Zihni Aldırmaz destekçileri de panik halinde..
Aytaç Durak’ın Salı günkü Ankara-Esenboğa görüşmesi Adana açısından çok önemli.. Arabasıyla kimler aldı, neler konuşuldu, tarih yakın mıdır.? Ayrıntılarını çok yakında öğrenirsiniz..
Yeni bir denge oluşuyor..
*          *         *
Dikkat buyurursanız, Ümit Bey’in Aytaç Durak ve Zihni Aldırmaz’ı aynı kategoride algıladığını fark edersiniz.. Aynı ekol olmalarının dışında, zaman zaman adları CHP ile birlikte anıldıkları için..
Gözünü ‘Durak’ı siyaset sahnesinden tamamen silme’ hırsı bürüyen Ümit Özgümüş, Aldırmaz’a da kendince CHP kapıları kapattı.. “Partimizin önünden kesinlikle geçemez” diyerek siyasi fetvasını verdi..
Özgümüş’ün böyle bir gücü var mı.? Bu kadar güçlüyse kendini CHP Büyükşehir adayı yapabilecek mi.? Bir zamanlar ‘Aytaç Durak partimizin önünden geçemez’ diyen AK Parti milletvekili Vahit Kirişçi gerçeği..
Sorular, sorular, sorular..
*          *          *
Dönelim tekrar CHP’ye..
Bir ara Büyükşehir adaylığı için en kuvvetli adaylardan biri konumunda olan Yıldıray Arıkan artık tamamen Çukurova’ya fit olmuş durumda.. Çünkü kamuoyunda da genel merkez nezdinde de bir hayli yıprandı.. Eğer Büyükşehir’de ısrar ederse evdeki bulgurdan da olacağının farkına vardı..
Zira Özgümüş’ün Adana’daki tek dostu İlker Mengü için hesabı var.. Kendisini Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olacak, İlker Mengü’yü de Çukurova’ya hazırlayacak..
Durum bu..
Yorumunuz nedir.?



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder