3 Eylül 2012 Pazartesi

Beytüşşebap; AK Parti ve CHP Adana İl'in suskunluğu..



PKK’nın Beytüşşebap saldırısının yüreklerimizdeki duygu yüklü tarifi yine aynı.. 10 şehit vermenin yolaçtığı yürek burkulması, acı, kin ve nefret..
Teröre bir kez daha lanet ediyoruz.!
İğrenç saldırının bir de siyasal ve askeri tarifi olmalı.. Göz attığım gazetelerde en gerçekçi olanı, bana en yakın duranı Milliyet’ten Mehmet Tezkan’ın yazdıklarıydı..
İşte o yazı..
Beytüşşebap’ta yaşanan, bildiğimiz, kodlarını çözdüğümüz, yüzlerce kez şahit olduğumuz saldırılardan biri değildi..
Şemdinli’nin benzeriydi..
PKK’nın ilçeyi ele geçirme operasyonuydu.. Belli, PKK bu denemelerini sürdürecek..
Amacı kısa sürede kaymakamlık binasını veya bir karakolu ele geçirmek.. Bayrak dikmek.. O bayrakla birlikte kendilerince Kürt baharını başlatmak istiyorlar.. Yazdıkları, sahneye koymaya çalıştıkları senaryo bu..
PKK’nın bir ilçeyi ele geçirmesi, kurtarılmış bölge yaratması veya herhangi bir ilçeyi, beldeyi Türkiye’den koparması mümkün değil.. O zaman PKK’nın bu saldırılarının anlamı ne? Türkiye’yi Ortadoğu bataklığına, Suriye yangınına çekmek.. Başka izahı yok..
Herkes biliyor ki; Suriye son bir yıldır PKK’ya büyük destek veriyor.. Esad, Kuzey Suriye’de Kürt özerk bölgesi oluşturmak istiyor.. Irak’ın desteği de biliniyor.. Kandil orada duruyor.. İran da gizli gizli destek çıkıyor.. Militanlara askeri eğitim verdikleri iddia ediliyor..
Bu sebeple, PKK tarihinin en güçlü dönemini yaşıyor.. Çok uzun bir aradan sonra, Öcalan’ın Suriye’yi zorunlu terkinden sonra Şam’dan destek buldu.. Daha ne ister..
PKK’nın 2012’yi final yılı ilan etmesinin, yöntem değiştirmesinin, çok kalabalık gruplarla gelip saldırmasının nedeni bu..
Türkiye’yi savaşa sokmak.. PKK üzerinden mezhep çatışması yaratıp, o bölgenin yeniden şekillenmesini, haritanın yeniden çizilmesini sağlamak.. Türkiye’nin sınırlarını da konuşulur hale getirmek.. Daha da ötesi Türkiye’nin sınırlarıyla oynamak..
Beytüşşebap saldırısının anlamı bu..”
*         *         *
Şehitlerle ilgili Adana kamuoyunda da kınama sesleri yükseldi.. Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mustafa İzgioğlu “Bölücü terörü besleyen ve hamilik eden güçler, Türkiye’yi kanlı saldırılarıyla hizaya getirmek arzusuna hız vermiş durumda..” dedi, ayrıca AK Parti’nin teröre ilişkin teşhisinin yanlış olduğunu savundu..
Baro Başkanı Aziz Erbek PKK’nın hak arayışında olmadığını vurguladı ve “Terör örgütü emperyalist güçlerin maşasından başka bir şey değildir” yorumunda bulundu..
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Cafer Esendemir de insanlık suçu sayılan terörle bir yere varılamayacağının altını çizerek kardeşliğimize yönelik bu saldırıların amacına ulaşamayacağını belirtti..
*         *         *
Ben mi kaçırdım, sanmıyorum..
AK Parti ve CHP Adana il teşkilatlarından teröre yönelik herhangi bir kınama bildirisi gelmedi.!
Bugünlerde parti içi sorunlarla daha çok ilgilenmek durumunda kalan AK Parti’nin ve Ziyaeddin Yağcı’nın sıkıntılarını anlayabiliyorum..
Ancak, parti politikasını anlatmak ve sorunları yerinde dinlemek üzere ilçeleri, köyleri dahi karış karış dolaşan il yönetiminin PKK saldırısı ve Beytüşşebap hakkında da söyleyecek bir şeyleri olmalıydı..
Orhan Sümer..
Sayın Başkan, teröre karşı duruşunuzu ben yakınen biliyorum ama kamuoyuna da anlatmanız gerekmez miydi.?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder