22 Eylül 2012 Cumartesi

Bülent Arınç Adana'da kimi övdü kime kızdı?



Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Çukurova ilçe binası ve okul açılışlarının yanı sıra bazı ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Adana’da teröre ilişkin önemli açıklamalarda bulunurken, partisinin İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı ile bu konuda ters düştüğünü de sergiledi..
Diğer gazetecileri bilmem, ama bu tesbit merceğimin altındaydı.!
Az sonra oralara geleceğiz..
Bülent Arınç, havaalanında karşılandıktan sonra Adana Valiliği’nde ağırlandı.. Başbakan Yardımcısı’nın Vali Hüseyin Avni Coş’a olan sıcak muhabbeti ve saygılı tavrı gözden kaçmadı..
Protokol makam odasına girdikten sonra basın mensuplarının da girmek istediği haberi içeriye ulaştırıldı.. Arınç, “Ev sahibi olan sayın Valimizdir.. Ancak onun izni olursa mümkündür..” deme nezaketini gösterdi.. Başbakan Yardımcısı ile Vali Coş arasındaki bu saygın ve tatlı diyalogdan kazançlı çıkan, basın mensupları oldu..
Makama daldılar.!
Ama gazetecilerin iç politikaya dair soru sorma talepleri Bülent Arınç’tan döndü.. “Arkadaşlar burası bir devlet dairesi.. Daha sonra bu fırsatı bulursunuz ama yeri değil.. Ne sorarsanız sorun, bende mutlaka cevabı vardır..” karşılığını verdi..
Başbakan Yardımcısı Vilayet binasında yoklama yapan öğretmen gibiydi.. Siyasi tecrübesini ve dikkatini konuşturdu..
-         Havaalanında bulunan bazı arkadaşlarımız maalesef burada yoklar.. Sayın Necati Çetinkaya gelemeyeceğine dair mazeret bildirmişti.. Ama Yüreğir Belediye Başkanımız sayın Mahmut Çelikcan’ı göremiyorum.. Milletvekili arkadaşım sayın Ali Küçükaydın da odada yok.. Birdenbire kayboldular, hayırdır..”
Sıkı siyasetçinin gözünden sinek bile kaçmaz.. Çelikcan ve Küçükaydın yok yazıldı; benden söylemesi, haberleri olsun..
Bu arada makamda bulunanlar kendini tanıtırken AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Ay “Ben Avukat Mehmet..” der demez, devamını Başbakan Yardımcısı Arınç getirdi..
-         Arkadaşlar geçmiş dönemde partimizde teknokratlar ağırlıktaydı.. Ama bu dönem hukukçu milletvekillerimiz çok daha fazla.. Size çok isim sayabilirim.. Bakın burada bayan milletvekilimiz var.. Sayın Fatoş Gürkan Zopçuk arkadaşımız da bir avukat..
Bilmeyenler için küçük bir hatırlatma..
Bülent Arınç’ın kendisi de avukattır.. 1970 yılında Ankara Hukuk’u bitiren Arınç, uzun bir süre Manisa’da serbest avukatlık yapmıştı..
Küçük bir meslek dayanışması oldu.!
Başbakan Yardımcısı Arınç, ‘Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası’ kapsamında hayırseverleri ödüllendirirken Vali Hüseyin Avni Coş’u unutmadı.. Coş’a da plaket verdirerek hem Adana’mızı hem de Valimizi onurlandırdı..
Şu ayrıntıyı gazetelerde okumuştunuz, ama yine de tekrar edeyim..
Arınç, tarihi Ulu Cami ve medresesini gezerken dikkatini Adana depreminden sonra çalınan çiniler çekti. Bu çinilerin üzerindeki Arapça yazının ne anlama geldiğini Vakıflar Bölge Müdürü (ziraat mühendisidir) Murat Saraçoğlu'na sordu.. Saraçoğlu bilemedi.. Tam bu sırada Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Mustafa Keleş’in ‘Bismillahirrahmanirrahim’ diye başlayan yazıyı okuması üzerine Arınç, "Siz yer değiştirin" gerçeğini seslendirdi..
Haksız sayılmaz..
Ama bu çarpıklığın sorumlusu AK Parti hükümeti.. Ben de haksız sayılmam..
Seyhan Kültür Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Adana İl Danışma Meclisi’nin 50. toplantısına da katılan Başbakan Yardımcısı, burada Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk’e epey bir sitem etti.. Kongre merkezindeki katılımcı sayısını az bulan Arınç, Azim Hoca’nın kulağına eğilerek, “AK Parti’yi Adana’da bunlar mı temsil ediyor..” diye sertçe söylendi..
Zira katılım çok zayıftı, salonun arka sıraları bomboştu..
Tabii, paparanın muhatabının Azim Öztürk olması da çok enteresan.. Hocanın kongre merkezinin sahibi olmaktan başka günahı (!) yoktu ki.. Duruma şahit olan AK Partililer “Bu fırça aslında il teşkilatınadır..” yorumunu yaptı..
İşte geldik terör meselesine..
AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, düzenlediği son basın toplantısında aynen  “Terör bu hükümetle başlamadı, bu hükümet ile de biteceğe benzemiyor.. Sorun, ülkemizin bir sorunu, hepimizin sorunu.. Herkes bildiğini söylemeli.. Şu ana kadar, bu işi bitirecek bir formülü kimse bulamadı..” cümlelerini kullanmıştı..
Ama Başbakan Yardımcısı, basına kapalı İl Danışma Meclisi toplantısında adeta Ziyaeddin Yağcı’ya yanıt verircesine tam tersini konuştu..
-         Terör bizim hükümetle başlamadı ama bizim hükümet döneminde bitecektir..”
Hangisi.?
AK Parti’nin terör konusundaki ete kemiğe bürünmüş siyaseti hangisidir.? Arınç’ı mı dikkate almalıyız, Yağcı’yı mı.?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder