5 Eylül 2012 Çarşamba

Bahadır Dinçer İTÜ heyetine Adana'yı terk ettirdi..



Seyhan Belediye Meclisi’nin bu ayki toplantılarında önemli gelişmelerin yaşanacağı daha geçen haftadan Adana’nın kulağına üflenmişti.. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zihni Aldırmaz’ın devamsızlıktan ötürü meclis üyeliğinin (dolayısıyla başkanvekilliğinin) düşürülmesi gündeme alınacaktı.. CHP’li meclis üyesi Bekir Sıtkı Özer bu konuda katı ve kararlı tutumuyla diğer meclis üyelerine de örnek oluşturmuştu..
Hiç kimseye ön yargılı değilim..
Geçmiş yazılarımda, Zihni Aldırmaz’ın düşürülmesinin hukuken mümkün olamayacağını vurgulamıştım.. Bildiğim kadarıyla bu konudaki yasal düzenlemeler bunu böyle gerektiriyordu.. Tükürdüğümü yalamam, o yazılarımın hala arkasındayım..
Bununla birlikte..
Meclisin iradesine saygı duyma mecburiyetimiz de var.!
Her partiden meclis üyelerinin konuya bakış açısının illa ki benim gibi olması gerekmiyor; öyle olsaydı demokrasiye ihtiyaç duyar mıydık.?
Ama AK Parti Adana il teşkilatı Seyhan Belediye Meclisi üyelerinin iradesine ipotek koydu.. Pazartesi günkü meclis toplantısı öncesinde yapılan grup toplantısında bir konuşma yapan İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, üyelerden bu konunun meclis gündemine alınması halinde ret oyu verilmesini istedi.. Kamuoyundan gizlenen bu talep kapalı kapılar ardında vuku buldu.. AK Partili üyelerin ne yanıt verdiğini bilemem ama bunun sadece meclisin iradesine değil demokrasiye de yapılmış müdahale olduğunu düşünenlerle hemfikirim..
Sormadan geçemem..
* Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’a çağrıda bulunmuştunuz, “Adana’nın önü tıkandı.. Meclislere çekidüzen verin..” diye.. O gün tüm Adana sizi eleştirmişti.. O çağrınızla ile birebir örtüşen bu tavrınız bilinçaltınızdaki antidemokratik kimliğinizi ortaya koymuş olmuyor mu.?
* Ekspres Gazetesi’ne verdiğiniz röportajda “Çalışmalarını hiç beğenmiyorum..” dediğiniz Zihni Aldırmaz’la ilgili bu koruyucu tutumunuza, tıpkı Aldırmaz gibi ANAP kökenli Fahrettin Coşkun’un herhangi bir katkısı olmuş mudur.?
Lütfen cevap, Ziyaettin Abi.!
*          *          *
Geçtiğimiz günlerde DSİ ilgilileriyle Büyükşehir Belediyesi arasındaki ‘yol’ polemiğinden söz etmiştim.. Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Bahadır Dinçer’in, yolu genişletmek uğruna Seyhan Baraj Gölü üzerindeki sette bulunan taşları çektirirken DSİ’nin duruma müdahale ettiğini kaleme almıştım..
Hakikaten Adana büyük tehlike atlattı..
Ayrıca DSİ Bölge Müdürlüğü konuyla ilgili olarak dava açtı.. Gerekçeleri, söz konusu yolun kendi görev alanlarına bulunuyor olması..
Bireysel akıl mahkemelik oldu.!
*          *          *
İstanbul Teknik Üniversitesi’nden bir heyet, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından kentimize davet edildi.. Heyet üyelerine kentsel estetik ve kentsel dönüşüm konulu bir sunumda bulunuldu.. Sunumu Bahadır Dinçer gerçekleştirdi..
Henüz birkaç dakika sonra heyet başkanı İTÜ’lü Profesör ayağa kalkarak, Bahadır Dinçer’e “Pardon sizin ihtisas alanınız nedir?” diye sordu.. Kent Estetiği ve Kentel Dönüşüm Daire Başkanı Dinçer, “Uluslararası İlişkiler..” diye cevap verdi.. Bunun üzerine İTÜ’lü öğretim üyesi “Kalkın arkadaşlar gidiyoruz..” dedi..
- Bu saatten sonra bu odada, hatta belediyede kalmamızın hiçbir manası yok.”
Adana’yı ilk uçakla terk ettiler.!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder